MedWatch

Handelsbanken: Markante kursstigninger til GN kan være en overreaktion

Opkøbsrygter har sendt GN-aktien markant i vejret, men ifølge Handelsbanken kan det være sket på baggrund af, at flere investerer, der tidligere har spekuleret i kurstab, nu forsøger at minimere deres eget tab.

Foto: PR/Handelsbanken

Det markante opsving i GN Store Nord-aktien den seneste tid skyldes i høj grad, at aktien forud for opkøbsspekulationer var meget shortet.

Det vurderer Handelsbanken i et notat tirsdag morgen.

GN-aktien har den seneste uge redet på en bølge af fremgang i kølvandet på rygter om mulig opkøb af GN fra en række kapitalfonde med den hensigt at afnotere aktien.

Det ledte til, mener Handelsbanken, at flere hedgefonde lukkede deres positioner i aktien, da rygterne begyndte at florere, i et forsøg på at undgå for store tab.

Handelsbanken peger på, at opkøbsrygterne er en noget spekulativ historie, hvilket muligvis også kan forklare, hvorfor GN endnu ikke har kommenteret rygterne.

Dertil peger finanshuset på, at der på trods af den seneste tids markante kursstigninger, stadig er lav troværdighed i forhold til aktien blandt investorer i kølvandet på flere kvartaler med nedjusteringer.

GN-aktien steg 10,7 pct. mandag til 283,60 kr.

Sydbank: Meget spekulativt rygte om opkøb af GN

Medie: Købere lurer på opkøb af GN – vil frasælge høreapparater og beholde lyd

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier