MedWatch

Demant vandt store markedsandele hos VA i maj

Høreapparatkoncernen Demant oplevede i maj fremgang hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs, VA, mens GN for sjette måned i streg var ramt af tilbagegang.

Søren Nielsen, adm. direktør hos Demant. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Demant vandt store markedsandele inden for høreapparater i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs, VA, til konkurrenterne i maj, idet selskabets topprodukt, Oticon More, er indlemmet i kontrakten med VA fra maj. GN gik kun en smule tilbage.

Det viser den seneste månedsopgørelse fra VA.

For GN's vedkommende er der tale om den sjette måned i streg med tilbagegang, idet markedsandelen er faldet til 8,87 pct. i maj fra 10,27 pct. i april.

For det andet danske islæt i opgørelsen, Demant, gik det derimod markant frem. Her steg markedsandelen i maj til 14,74 pct. fra 9,21 pct. måneden før.

GN Hearing har i november introduceret sit seneste topprodukt, Resound One, hos VA.

Verdens største producent af høreapparater, schweiziske Sonova, måtte se sin markedsandel smuldre en smule. Selskabets markedsandel faldt nemlig fra 56,76 pct. til 53,68 pct., fremgår det.

For Sivantos, der er en del af WS Audiology sammen med danske Widex, vandt marginale markedsandele i maj, hvor tallet steg til 4,83 pct. fra 4,57 pct.

Omvendt gik det tilbage for det privatejede amerikanske selskab Starkey, som så sin markedsandel falde til 17,88 pct. i april fra 19,20 pct. i maj.

VA udgør i et normalt år lidt mere end en femtedel af det samlede amerikanske marked, der er verdens største enkeltmarked for høreapparater.

Sidste år var salgskanalen i lange perioder dog hårdt trykket tilbage af coronakrisen, og genopretningen har overordnet set taget længere tid, end tilfældet har været det på den øvrige del af det amerikanske marked.

Demant-aktien ligger tirsdag eftermiddag med et plus på 2,8 pct. i 353,40 kr. og GN-aktien løftes med 2,5 pct. til 534 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier