MedWatch

Nordnet: Stærk guidance og stærk opjustering fra Demant

Demant-aktien har ikke toppet, mener investeringsøkonom Per Hansen, der kalder tirsdagens opjustering "stærk".

Per Hansen, Nordnet. | Foto: Nordnet/PR

Høreapparatvirksomheden Demant har leveret en "stærk opjustering" ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, som ser potentiale for yderligere stigninger i aktien.

"Demant opjustering sker på baggrund af en stærk guidance for måneder siden. Prisfastsættelsen er meget høj, men det vil formentlig ikke forhindre aktien i at lægge yderligere kursstigninger til," skriver Per Hansen i en kommentar.

Demants opjustering er knyttet til selskabets primære forretning - Hearing.

"Derimod ser det ud til at deres audio, i modsætning til hvad GN meddelte og hvad Plantronics formentlig kommer til at melde ud i næste uge – vækstmæssigt har toppet. Demant er først og fremmest hearning og derudover i mindre omfang audio," skriver Per Hansen.

I tirsdagens periodemeddelelse for første kvartal hæver Demant forventningerne til den organiske vækst til 24-28 pct. fra tidligere 23-27 pct.

Desuden løftes prognosen for driftsresultatet før renter og skat (EBIT) til 3000-3300 mio. kr. fra tidligere 2850-3150 mio. kr.

"Selv om høresundhedsmarkedet ikke er kommet sig helt endnu, har koncernens lønsomhed været meget høj. Ud over betydelige omkostningsbesparelser har høresundhedsreformen i Frankrig bidraget til lønsomheden i højere grad end forventet, særligt i Hearing Care, og salget af de nye flagskibshøreapparater har ligeledes overgået vores forventninger," skriver Demant i tirsdagens meddelelse.

I forhold til væksten er det særligt en bedre end ventet vækst inden for salget af høreapparater - herunder udrulningen af det nyeste topprodukt, Oticon More, der ligger bag opjusteringen, oplyser Demant.

Nyt topprodukt og Philips-familie har vundet markedsandele for Demant

Demant opjusterer forventningerne til 2021

Corona ventes fortsat at påvirke efterspørgslen hos Demant 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier