MedWatch

Corona ventes fortsat at påvirke efterspørgslen hos Demant

Tirsdag morgen kommer Demant med periodemeddelelse for første kvartal, og her ventes covid-19 fortsat at fylde en del. Samtidig vil fokus også være på modtagelsen af Oticon More.

Søren Nielsen, adm. direktør hos Demant. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Covid-19, stigende smittetal og restriktioner på mange markeder vil fortsat fylde en del i Demants kommunikation, når selskabet afleverer periodemeddelelse for første kvartal tirsdag morgen.

Meddelelsen dækker perioden helt frem til offentliggørelsen.

Og netop fordi april også er en del af meddelelsen, der ikke indeholder reelle regnskabstal, vil Demant formentlig også kunne fortælle, at væksten trods corona er vendt til pænt positive tal i den sidste del af perioden.

Det skyldes, at sidste års massive første nedlukning grundet pandemien satte ind i midten af marts, hvor Demants markeder gik helt i stå.

"De stigende covid-19 smittetal og deraf nye restriktioner på mange markeder i slutningen af 2020 og ind i 2021 vil efter vores vurdering have påvirket efterspørgslen på høreapparater i indledningen på året. Vi forventer, at efterspørgselsbilledet fortsat er mest udfordret i de offentlige kanaler som VA i USA og NHS i Storbritannien," skriver Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, i en optakt til meddelelsen.

"Vi forventer desuden, at Demant kan berette om en gradvis underliggende bedring i efterspørgslen igennem de fire første måneder af 2021. På grund af et markant lettere sammenligningsgrundlag fra midten af marts i forhold til 2020 vil vækstbilledet være vendt fra tilbagegang til markant fremgang," fortsætter han.

Nyt om Oticon More vil tage fokus

Ud over nyt om effekterne af coronapandemien vil investorerne have fokus på modtagelsen af Demants seneste topprodukt, Oticon More, der blev lanceret i slutningen af november sidste år.

Udrulningen af produktfamilien har i sagens natur været besværliggjort af restriktionerne som følge af covid-19, men alligevel vil kommentarerne om modtagelsen fylde meget.

Oticon More er udset til at afløse Oticon Opn-familien, der over flere omgange er blevet opgraderet og har været en stor succes for Demant.

Kommunikation fortsat i stor fremgang

Opmærksomhed er der også fortsat til Demant-selskabet Epos, der sælger headsets til særligt det professionelle segment.

Her har rivalen GN Audio kvartal efter kvartal leveret en voldsom organisk vækst, og første kvartal var ikke nogen undtagelse. Her var væksten hos GN Audio på 82 pct., viser foreløbige tal fra det selskab.

Det stigende salg er drevet af, at mange arbejder hjemme under coronapandemien.

I forhold til prognosen om en samlet organisk vækst på 23-27 pct. og et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 2850-3150 mio. kr. i 2021 venter Sydbanks Søren Løntoft Hansen ingen ændringer i tirsdagens meddelelse.

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier