MedWatch

Sydbank: Positivt nyt fra rivaler er med til at sende Demant-aktien op

Demant-aktien får medvind på børsen i København efter gode nyheder fra to af selskabets konkurrenter på henholdsvis headset- og implantat-området.

Foto: Sydbank/PR

En voldsom opjustering fra den schweiziske teknologikoncern Logitech og et regnskab fra australske Cochlear smitter positivt af på Demant-aktien, der tirsdag stiger 4,5 pct. til 213,20 kr.

"Det er en bekræftelse af den positive tendens, og det kan være med til at flytte Demant-aktien. Også set i lyset af, at det er en aktie, der har underperformet det generelle marked i år," siger Søren Løntoft, senioranalytiker i Sydbank.

Siden årsskiftet er Demant-aktien steget 1,5 pct., mens den danske rival GN Store Nord til sammenligning er steget 60,8 pct. Samlet er C25-indekset steget med 25,5 pct.

Cochlear, der producerer og sælger cochlear-implantater til svært hørehæmmede og døve, har været ramt af coronakrisen, fordi sundhedsvæsenerne verden over har haft travlt med behandling af coronapatienter.

I første kvartal af det forskudte regnskabsår faldt Cochlears enhedsvolumen med 14 pct., men selskabet landede alligevel en omsætning på 94 pct. af niveauet fra samme periode et år tidligere målt i faste valutakurser.

"Cochlear holder meget godt fast til trods for covid-19, som jo påvirker i særdeleshed høreimplantater, da det er en ikke-kritisk procedure, som man ikke har fokus på på hospitalerne i øjeblikket."

Hos schweiziske Logitech, der blandt andet producerer høretelefoner, venter selskabet nu en omsætningsvækst på 35-40 pct. i hele regnskabsåret mod tidligere ventet 10-13 pct.

"Det kan gyde lidt for en bekræftelse af en god udvikling inden for kommunikationsudstyr," siger Søren Løntoft.

Cochlear holder dampen oppe trods corona

Demant er mere fortrøstningsfuld efter måneder med fremgang og reduktion i omkostninger

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier