MedWatch

Cochlear holder dampen oppe trods corona

Den australske implantat virksomhed Cochlear, der sælger cochlear-implantater til behandling af svært høretab eller døvhed, har trods coronakrisen formået at holde fast i en stor del af sin omsætning.

Foto: Ole Lind/IND

Australske Cochlear, der - som navnet byder - producerer og sælger cochlear-implantater, holdt fast i store dele af omsætningen i sit første kvartal 2020/21, selv om coronakrisen har gjort vilkårene vanskelige på det marked.

Cochlears omsætning fra implantater var i første kvartal af det skæve regnskabsår på 94 pct. af niveauet fra samme periode et år tidligere - målt i faste valutakurser.

Det skete, selv om enhedsvolumen faldt med 14 pct. grundet et stort fald på særligt udviklingsmarkederne.

På de etablerede markeder var der fortsat lav encifret vækst, oplyser selskabet ifølge Bloomberg News.

Cochlear-implantater indopereres i det indre øre hos patienter med meget svære høretab - eller helt manglende hørelse.

Salget har været presset under coronakrisen, fordi sundhedsvæsenerne verden over har haft travlt med behandling af coronapatienter.

Konkurrent til Demant

Cochlear er verdens største producent af cochlear-implantater og er i konkurrence med blandt andet danske Demants kirurgiske division, Oticon Medical.

Det danske selskab, som er en førende aktør inden for benforankrede høreløsninger, gik ind i markedet for cochlear-implantater med købet af franske Neurelec i foråret 2013.

Her overtog Oticon Medical et produktkatalog og en stribe medarbejdere, men siden har det danske selskab udviklede sit helt eget implantatsystem med alt fra selve implantatet til lydteknologien, som er baseret på teknologien fra den mangeårige erfaring med høreapparater.

En anden spiller på markedet er schweiziske Sonovas datterselskab Advanced Bionics.

Cochlear har i øvrigt også et samarbejde med danske GN Hearing. Det drejer sig om patienter med behov for et cochlear-implantat på det ene øre og et høreapparat på det andet.

Cochlear har opsagt kontrakt med danske Danaflex

Høreboss efter opsagt kontrakt: "Det er mit livsværk, der bliver taget fra mig"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier