MedWatch

Nyt esundhed.dk vil lette adgangen til tal og fakta om sundhedsvæsenet

Sundhedsdatastyrelsen lancerer en ny version af hjemmesiden esundhed.dk, hvor man kan oprette sig som bruger og dermed kan gemme favoritsider, modtage notifikationer om opdateringer af data og mulighed for at lave sine egne favoritudtræk

Lisbeth Nielsen er direktør for Sundhedsdatastyrelsen og glæder sig over den nye lancering af styrelsens særlige portal for kontinuerlig formidling af sundhedsdata. | Foto: Sundhedsdatastyrelsen

Søger du tal og fakta om udviklingen inden for sundhedsvæsenet på regionalt, kommunalt eller sygehusniveau, er Sundhedsdatastyrelsen et oplagt sted at starte. Og selvom styrelsens primære hjemmeside - sundhedsdata.dk – rummer mange analyser med tal og data, har styrelsen også en særlig portal for kontinuerlig formidling af sundhedsdata, esundhed.dk, som styrelsen nu lancerer i en ny version.

"Vi har sat kurs mod markant forbedring af vores formidling af data til gavn for patienter, borgere, medier, sundhedsfaglige og mange andre. Hver dag modtager vi millioner af oplysninger om helbred, sygdom, operationer, medicin, aktivitet på hospitaler og utallige andre ting. Når oplysningerne er blevet kvalitetstjekket og gjort mere læsbare, så præsenterer vi de fleste af dem i aggregeret form på esundhed.dk," forklarer Lisbeth Nielsen, der er direktør for Sundhedsdatastyrelsen.

Hun forklarer, at styrelsen har haft et behov for og et fokus på at præsentere informationerne på en bedre måde for brugerne, og de derfor nu har lavet en opdateret og ny version af portalen.

"For eksempel kan journalister, sundhedsfaglige, patientorganisationer og alle andre oprette sig som bruger med muligheder for løbende at blive ajourført om de emner, de har særlig interesse i. Og det stopper ikke her, for vi vil fortsætte udviklingen af esundhed.dk i et tæt samarbejde med brugerne," siger Lisbeth Nielsen.

Portalen rummer både en åben og en lukket del. Lanceringen af den nye version gælder kun for den åbne del. En ny version af den lukkede del, som især henvender sig til kommuner, regioner og almen praksis, kommer senere på året.

Sundhedsdatastyrelsen hyrer en række nye chefer for at styrke hurtige leverancer

Styrelse pønser på statslig blåstempling af sundhedsapps

Styrelse opruster mod hackerangreb i sundhedssektoren 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier