MedWatch

Sikkerhedsekspert: Cybertruslen er steget, men medicinalfirmaer er ikke fulgt med

Store dele af medicinalindustrien og sundhedssektoren gør ikke nok for at beskytte sig mod truslen fra it-kriminalitet og cyberspionage, vurderer sikkerhedsrådgiver, der kalder det for afgørende, at beredskabet mod cybertruslen øges.

"Industrispionagen kan komme flere steder fra – både fra private aktører, men også fra fremmede stater, som ser en oplagt mulighed i at tilegne sig ny teknologi," Rasmus Theede, sikkerhedsrådgiver og direktør i Sparkle. | Foto: Privat

Det er et skridt i den rigtige retning, når Sundhedsdatastyrelsen 1. november sparker gang i en nyoprettet cybersikkerhedsenhed, der skal forhindre, at danske hospitaler og følsomt medicinsk udstyr rammes af hackerangreb.

Men der skal meget mere til. Risikoen for, at landets hospitaler og sygehuse bliver udsat for it-kriminalitet, er nemlig stor som aldrig før.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier