Forskere advarer mod Brexit

Den britiske life science-industri er bekymret ved udsigten til et EU uden Storbritannien og britiske kræftforskere advarer mod, hvad et farvel kan betyde for landets kræftområde.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

En gruppe kendte kræftforskere og den britiske sundhedsminister, George Freeman, melder sig nu i koret af personer, der er bekymrede over udsigten til, at Storbritannien kan risikere at forlade EU-samarbejdet.

Det skriver FierceBiotech.

George Freeman sagde ved en begivenhed sidste uge, at hvis Storbritannien forlader EU, så vil det have vidtgående konsekvenser for life science-industrien i landet, der er værdisat til 60 mia. engelske pund, altså næsten 600 mia. kr.

”Lad mig benytte lejligheden til at sige meget klart, at jeg og enhver anden minister fore erhvervslivet i regeringen, mener, at vores fremtid er bedre i EU, og i denne sektor hører jeg en overvældende stemme, som beder os gøre det klart,” sagde George Freeman,

Meningsmålinger viser, at løbet er tæt i forhold til folkeafstemningen, der afholdes 23. juni. Bliver det et ja for at forlade Unionen vil der gå mindst to år, før udtrædelsen reelt træder i kraft.

Fire ledende kræftforskere har i denne uge også skrevet i Lancet Oncology Journal, at det er ”vitalt for at opretholde Storbritanniens rolle i kræftforskningen og forbedre Storbritanniens kræftydelser”, at man kan opretholde forbindelser til andre EU-forskere.

”Den alliance vil mest effektivt kunne leveres ved at blive i EU og støtte forsknings- og patient-forkuseret lovgivning,” skriver forskerne og fortsætter:

”Vi skal fortsætte med at påvirke og dele europæisk politik på vigtige områder som kliniske forsøg, bedst klinisk praksis og levere den bedste kvalitet inden for kræftforskning, som understøtter en bedre kræftbehandling for vores patienter. Det er derfor, vi er imod, at Storbritannien forlader EU”.

Bekymringerne er et ekko af dem, som formanden for den britiske biotek forening , BIA, for nylig også luftede, som også har advaret mod at den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medicines Agency (EMA), skal flyttes fra London til et andet sted i Europa, hvis briterne forlader EU. Dermed mener han, at det vil betyde længere tid, før ny medicin når ud til briterne.

Lif klar til svenskerkamp: Oplagt med EMA i Danmark

LIF-formand: Sverige bør gå efter EMA efter Brexit

Farma-direktører advarer: "Brexit" truer hele life science 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også