MedWatch

Lav forskerskat fordobler import af kloge hoveder

Antallet af udenlandske forskere på forskerskatte-ordningen steg i 2012 med 23 pct. For Novo Nordisk er ordningen et vigtigt instrument for at tiltrække medarbejdere.

Foto: AstraZeneca/PR

Antallet af udenlandske forskere i det danske erhvervsliv og i det offentlige er dobbelt så højt, som det ellers ville være uden forskerskatordningen. Det viser international forskning, som snart offentliggøres i tidsskriftet The Quarterly Journal of Economics, skriver dagbladet Børsen.

Tal fra Skat bekræfter, at forskerskatten er en succes. Antallet af udlændinge på ordningen steg med 23 pct. i 2012 til en rekord på 4703 personer. Og en af de virksomheder, som især får glæde af den er forskningstunge Novo Nordisk.

"Novo Nordisk er meget glad for forskerskatteordningen, og vi bruger den hyppigt. Den er et meget vigtigt instrument for os for at tiltrække internationale profiler til positioner til Danmark," siger Leif Fenger Jensen, chef for den enhed, der skal tiltrække internationale specialister til virksomheden.

Dansk Erhverv vurderer, at forkserskatteordningen årligt bidrager med et ekstra provenu til staten på 2 mia. kr., fordi den højtlønnede udenlandske arbejdskraft ikke benytter sig af de danske velfærdsydelser i særlig høj grad.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier