MedWatch

Y-mabs-partner vil lancere danskernes kræftmiddel i Brasilien

Biotekselskabet Adium Pharma søger på vegne af Y-mabs om godkendelse til at lancere det danske selskabs kræftmiddel Danyelza på det brasilianske marked.

Kristus-statuen i Rio de Janeiro. | Foto: Jens Dresling

Y-mabs satser nu på at kunne sælge sit lægemiddel Danyelza mod knoglemarvskræft i Brasilien.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er biotekfirmaet Adium Pharma, som nu har søgt om markedsføringsgodkendelsen hos de brasilianske lægemiddelmyndigheder Anvisa, og Y-mabs har netop indgået en lanceringsaftale med Adium om at lancere både Danyelza samt Y-mabs andet kræftmiddel omburtamab på hele 18 markeder i Latinamerika.

”Hvis godkendelsen kommer fra Anvisa ser vi frem til at arbejde sammen med Adium om produktionen og den logistiske planlægning for at sikre, at Danyelza bliver klar til patienter i Brasilien i ordentlig tid,” siger konstitueret adm. direktør i Y-mabs, Thomas Gad, i meddelelsen.

Y-Mabs solgte i 2020 de kommercielle rettigheder til Danyelza og omburtamab i Israel til Takeda, mens midlerne på andre markeder er afsat til andre selskaber. Det gælder blandt andet på det kinesiske marked, hvor de to lægemidler markedsføres af Sciclone, mens Adium Pharma altså står for lanceringen i Latinamerika, herunder også Argentina, Chile, Mexico og Peru.

Y-mabs har selv lanceret behandlingen i USA.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier