MedWatch

Støttepartier er parate til at suspendere behandlingsgarantien

På grund af pres på sygehusene støtter SF og Enhedslisten opfordring til at suspendere behandlingsgaranti.

Foto: Peter Hove Olesen

Både SF og Enhedslisten er parate til for en stund at suspendere behandlings- og udredningsgarantien.

Udmeldingen kommer efter en opfordring til det samme af Lægeforeningen, der forventer, at det vil kunne aflaste landets hospitaler.

Hospitalerne er påvirket af et stigende pres som følge af coronavirus, ubesatte stillinger og sygeplejerskernes strejke.

Derfor ser Lægeforeningen gerne, at politikerne midlertidigt suspenderer den garanti, der gør, at alle patienter kan blive undersøgt eller udredt inden for 30 dage.

I SF mener sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen, at en suspendering er en god idé, selv om det vil kunne gå ud over ikke-akutte patienter.

"Jeg synes, at det er en god idé at sætte garantien på standby i en situation, hvor sygehusene er så presset, som de er lige nu, og hvor det er vigtigt, at vi stadig er i stand til at tage os af de akutte patienter."

"Det betyder ganske vist, at de ikke-akutte patienter kan komme til at vente lidt længere. Men det er situationen, som den er lige nu," siger hun.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, mener også, at der er brug for at prioritere lige nu på grund af situationen.

"Vores sundhedsvæsen er ekstremt presset. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at give en hjælpende hånd."

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier