MedWatch

Roche lukker fabrik og fyrer 132 ansatte – får over 1 mio kr. hver

Selvom 132 medarbejdere på en Roche-fabrik i Irland står til en fyreseddel, kommer den tilsyneladende sammen med en pæn afskeds-check.

Medarbejderne er i centrum på en fabrik i Irland, hvor Roche tilsyneladende har planer om at give dem en pæn kompensation for kommende fyringer. Foto: Christian Hartmann/REUTERS/Ritzau Scanpix

Efter at Roche har lukket tre mindre molekyle-fabrikker rundt i verden, har medicinalgiganten ikke kunne finde en køber til dets produktion i Clarecastle i Irland. Derfor har Roche nu planer om at lukke fabrikken og afskedige 132 ansatte.

Det skriver branchemediet Fiercepharma, som citerer avisen The Irish Times, der har set dokumenter fra den irske afdeling af Roche.

Her står der, at fabrikken skal lukke inden marts næste år, og at selskabet har tilsidesat 24 mio. euro, 180 mio. kr., til at dække omkostningerne til medarbejderne.

Ifølge Fiercepharma betyder det, at hver enkelt medarbejder står til en kompensation på 180.000 euro eller mere end 1,3 mio. kr.

Nedlæggelsen er en del af en større strategi, som Roche offentliggjorde i 2015, hvor firmaet ændrede sine produktionsprioriteringer og skærer ned på molekyleproduktion for i stedet at styrke sin position inden for biologiske lægemidler.

Roche smeder alliance med dansk testcenter for medico og rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier