MedWatch

Danmark i top 5 over mest populære ansøgerlande blandt EMA-ansatte

Danmark er det femte mest populære land for de nuværende EMA-ansatte at flytte til, når agenturet fra 2019 flytter fra London.

Foto: /ritzau/AP/Frank Augstein

Medarbejderne i det Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har placeret Danmark på en 5. plads ud af 19 over EU-lande, som de vil være mest tilbøjelige til at flytte til, når EMA i 2019 skal flyttes efter Storbritanniens exit fra EU. Kun Italien, Wien, Barcelona og Amsterdam overgår København som de ansattes foretrukne nye arbejdsplads.

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af en intern, anonymiseret rundspørge blandt de ansatte i lægemiddelagenturet, som er blevet lækket til Politico

For direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz, er de lækkede oplysninger en god nyhed. Han hæfter sig især ved, at det for et land som Danmark er særligt flot at være så højt på listen, med de relativt få danskere, der er ansat i EMA.

Men katastrofen lurer, for hvis beslutningstagerne vælger at gå udenom de mest populære lande blandt medarbejderne, kan det får drastiske følger, mener han.

"At vælge en af de mindst attraktive kandidater ville være et problem for hele det europæiske regulatoriske system. Hvis en stor del af EMA’s ansatte ikke følger med, risikerer man et regulært ‘regulatorisk sammenbrud’, hvilket efter min mening kan gå ud over folkesundheden – så derfor en opfordring til beslutningstagerne at tænke sig godt og grundigt om. Det forkerte valg kan få systemet til at bryde sammen," siger Thomas Senderovitz til dagens Pharma.

30. september vil EU-Kommissionen offentliggøre sin vurdering af de indkomne bud, og i november skal de 27 medlemslande stemme om agenturets fremtidige placering.

Flytningen af agenturet skal ske senest 1. april 2019.

Foruden EMA skal også den europæiske banktilsynsmyndighed have nyt hovedkvarter. Det har otte byer lagt billet ind på.

9 ud af 10 EMA-ansatte vil ikke flytte til mindst populære ansøgerland

Danmark har budt 1,7 mia. kr. på EU-agentur

Svensk EMA-ambassadør spår alliancedannelser i oktober

18 byer konkurrerer med København om lægemiddelagentur

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier