MedWatch

Matas skifter topchef efter 17 år

Matas siger nu farvel til sin adm. direktør gennem 17 år, Terje List. Den nye topchef hentes i en dansk detailvirksomhed.

Terje List, adm. direktør for Matas
Terje List stopper som adm. direktør for Matas efter 17 år på posten.

Bestyrelsen for Matas har ansat Gregers Wedell-Wedellsborg som ny administrerende direktør fra 1. november.

Efter 17 år som administrerende direktør forlader Terje List Matas den 31. oktober 2017 .

"Terje har været med til først at professionalisere en kæde af materialist ejede butikker, samlet kæden under kapitalfondsejerskab og derefter stået for børsintroduktionen af Matas i 2013," siger bestyrelsesformand Lars Vinge Frederiksen.

Som ny administrende direktør har bestyrelsen ansat Gregers Wedell-Wedellsborg. Han har en bred detailhandelsbaggrund senest som koncerndirektør i Coop Danmark, hvor han siden 2015 har haft driftsansvaret for SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Kvickly og Irma med 30.000 medarbejdere og en samlet omsætning på over 30 mia. kr.

Gregers Wedell-Wedellsborg har siddet i bestyrelsen i en lang række digitale iværksættervirksomheder, herunder Downtown og Momondo Norden. Han er medlem af bestyrelserne i Gyldendal og i AllUnite og sidder derudover i den danske regerings Disruptionråd.

"Med Gregers får vi både en erfaren detailhandler og en direktør, der har dyb indsigt i og erfaring med det digitale univers, som vil præge vores samfund fremover. Derudover har Gregers stor erfaring med kundeklubber og loyalitetsprogrammer, hvilket er vigtige elementer i Matas’ fundament. I bestyrelsen er vi overbeviste om, at Gregers har den rette profil til at løfte Matas til det næste niveau," siger bestyrelsesformand Lars Vinge Frederiksen.

Færre handelsdage presser salget i Matas

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier