MedWatch

Huller i regionsbudget skal lukkes med forskningsmidler

Nye regler betyder, at der fremover ryger en andel til at lukke budgethullerne, når en forsker i Region Hovedstaden modtager forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde.

Foto: Polfoto Sofia Busk

Forskningsmidler fra industrien og fra fonde skal fremover være med til at lukke hullerne i Region Hovedstadens budget. For ifølge Dagens Pharma betyder nye regler indført ved årsskiftet, at der skal betales 15 pct. af de penge, som en forsker modtager i forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde, som såkaldt overhead, der skal dække et projekts udgifter til blandt andet husleje, varme, lønadministration og it-support.

Det var reglerne, men i et notat fra regionen står der ifølge Dagens Pharma, at pengene ikke kun skal gå til faste omkostningerne relateret til forskningen.

"Indførelse af betaling til overhead bidrager til at løse regionens samlede budgetudfordring fra 2016, hvor der skal prioriteres midler til ny medicin og behandling. Overheadbetaling aflaster således øvrige budgetområder for hospitalernes aktiviteter."

Formand for forskningsudvalget på Rigshospitalet, Bo Feldt-Rasmussen, er ifølge Dagens Pharma forstående overfor budgetsituationen, men er overrasket over den fastsatte procentsats og har ikke forståelse for, at de 15 pct. af forskningsbevillinger, skal bruges til at finansiere patientbehandling.

Hjertelæge skal af med millioner for svindel i stor stil, men slipper for fængsel

MSD afviser tiltalt hjertelæges forklaring

Rod i økonomistyringen på Riget

Rigshospitalet har brugt tocifret millionbeløb på øget kontrol

Slut med at trylle driftsmidler om til forskningsmidler på hospitaler

”På sigt betyder skandalerne intet”

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier