MedWatch

Huller i regionsbudget skal lukkes med forskningsmidler

Nye regler betyder, at der fremover ryger en andel til at lukke budgethullerne, når en forsker i Region Hovedstaden modtager forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde.

Foto: Polfoto Sofia Busk

Forskningsmidler fra industrien og fra fonde skal fremover være med til at lukke hullerne i Region Hovedstadens budget. For ifølge Dagens Pharma betyder nye regler indført ved årsskiftet, at der skal betales 15 pct. af de penge, som en forsker modtager i forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde, som såkaldt overhead, der skal dække et projekts udgifter til blandt andet husleje, varme, lønadministration og it-support.

Det var reglerne, men i et notat fra regionen står der ifølge Dagens Pharma, at pengene ikke kun skal gå til faste omkostningerne relateret til forskningen.

"Indførelse af betaling til overhead bidrager til at løse regionens samlede budgetudfordring fra 2016, hvor der skal prioriteres midler til ny medicin og behandling. Overheadbetaling aflaster således øvrige budgetområder for hospitalernes aktiviteter."

Formand for forskningsudvalget på Rigshospitalet, Bo Feldt-Rasmussen, er ifølge Dagens Pharma forstående overfor budgetsituationen, men er overrasket over den fastsatte procentsats og har ikke forståelse for, at de 15 pct. af forskningsbevillinger, skal bruges til at finansiere patientbehandling.

 Hjertelæge skal af med millioner for svindel i stor stil, men slipper for fængsel

 MSD afviser tiltalt hjertelæges forklaring

 Rod i økonomistyringen på Riget

 Rigshospitalet har brugt tocifret millionbeløb på øget kontrol

 Slut med at trylle driftsmidler om til forskningsmidler på hospitaler

 ”På sigt betyder skandalerne intet” 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier