MedWatch

MSD afviser tiltalt hjertelæges forklaring

Forskningsdirektør hos MSD i Danmark, Iben Ordrup Christensen, afviser den tiltalte hjertelæges forklaring i sagen om misbrug af forskningsmidler.

Foto: Colourbox

Iben Ordrup Christensen, der er vidne i sagen om misbrug af forskningspenge på Rigshospitalet, har afvist den tiltalte hjertelæges forklaring, skriver Dagens Pharma.

"Jeg vidste ikke, at pengene gik ind på den tiltalte overlæges private konto. Jeg troede, at kontoen tilhørte Rigshospitalet, fordi der på kontrakten står, at den er indgået med ‘Tiltalte hjertelæges navn – Rigshospitalet’ og fordi, det står på Rigshospitalets papir, med deres logo på. Jeg tvivlede derfor slet ikke på, at det var en konto tilhørende Rigshospitalet," sagde hun i retten ifølge Dagens Pharma.

Hun fortæller samtidig, at virksomheden aldrig ville have overført de mange penge til hjertelægen, hvis de havde vidst, at kontoen tilhørte den tiltalte og ikke Rigshospitalet.

Sagen drejer sig om en 64-årig nu tidligere hjertelæge på Rigshospitalet, som er tiltalt for groft bedrageri med forskningsmidler for mere end 2,6 mio. kr. - en handling, som anklageren kræver lægen i fængslet for.

 "Det er en illegitim konto"

 Tiltalt overlæge lancerer ny forklaring i sagen om misbrug af forskningsmidler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier