MedWatch

Endnu en malaria-bekæmpende myg på vej

Kort tid efter amerikanske forskere har skabt en genmodificeret myg, der skal blokere spredningen af malaria, er britiske forskere nu også på banen med en version.

Foto: Colourbox

Den alvorlige infektionssygdom malaria får nu kamp til stregen efter en britisk forskergruppe fra Imperial College London ifølge FierceBiotech har skabt en genmodificeret myg.

Det er anden gang på kort tid, forskere offentliggør resultater omkring genmodificerede myg mod malaria. Sidst i november kunne en amerikansk forskergruppe rapportere, at de havde skabt en særlig afart af myggen Anopheles stephensi, som danner antistoffer mod malaria. Myggen var lavet ved hjælp af såkaldt genredigering, og det er den samme teknik, de britiske forskere har brugt for at lave deres afart af myggen Anopheles gambiae, der primært hærger i Afrika, syd for Saharaørkenen, hvor 90 pct. af alle malariatilfælde forekommer.

Den britiske forskergruppe har dog ikke skabt en myg med antistoffer mod Malaria, men derimod en myg, hvor de har pillet ved fertilitetsgenerne, så myggen gør 90 procent af sit afkom ufrugtbar.

At ændre fertiliteten så dramatisk ved en art – også selvom den er med til at sprede malaria – er dog ikke noget, man bare lige gør, så forskerne vurderer, at det vil tage mindst ti års undersøgelser, før man eventuelt kan sætte sådan myg sikkert ud i naturen.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen, WHO, anslås det, at der vil være 214 millioner tilfælde af malaria på verdensplan i 2015 med 438.000 dødsfald til følge.

 Forskere skaber malaria-bekæmpende myg

 Forskere: Nyt stof kan bekæmpe malaria for 1 dollar 

 Læge om malariavaccine: Mest spændende nyhed i nyere tid

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier