Resistent bakterie hærger danske hospitaler

Der er kommet en stigning i antibiotikaresistente bakterier på de danske hospitaler. Det vækker bekymring ved Statens Serum Institut.
Foto: Fernando Audibert
Foto: Fernando Audibert

De danske hospitaler oplever en stigning i antibiotikaresistente enterokok-bakterier, som kan forvolde alvorlige blodforgiftninger. Der er på nuværende tidspunkt kun få behandlingsmuligheder, skriver Ingeniøren.

Det er ikke kun i Danmark, at der er stigende forekomster af såkaldte vancomycin-resistente enterokokker (VRE), også Sverige, Tyskland og Holland er ramt. Udviklingen i bakterierne, der er resistente overfor vancomycin, vækker bekymring, da vancomycin i dag er den primære behandling af alvorlige infektioner med antibiotikaresistente enterokokker, der kan give hjerteklapbetændelse og andre former for blodforgiftning.

"Vi står med en alvorlig problemstilling, fordi infektionerne kan være virkelig farlige for særligt ældre og i forvejen svækkede patienter. Så det er vigtigt at bekæmpe spredningen. Men vi har på nuværende tidspunkt ingen måder at behandle raske bærere af bakterien," siger overlæge Robert Skov, der er områdechef for Bakteriologisk Overvågning og Infektionshygiejne på Statens Serum Institut, til Ingeniøren.

Statens Serum Institut fik om 54 tilfælde af VRE-infektioner i 2012 og hele 248 året efter.

Læs hele artiklen her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også