MedWatch

Apotekerstrid forligt

Den omstridte Uldum-apoteker, der blev smidt ud af apotekernes indkøbsforening pga. af sit samarbejde med Matas, har nu fået en erstatning og er blevet lukket ind i folden igen.

Foto: Ole Lind / Jyllands-Posten

Uldum Apotek er igen en del af indkøbskæden A-apoteket.

Det står klart, efter at apoteket og kæden har ifølge Berlingske Business indgået et forlig i den retssag som, som Uldum Apotek anlagde efter at være blevet ekskluderet fra kæden.

A-apoteket ekskluderede i efteråret 2011 Uldum Apotek fra foreningen, fordi Uldum Apotek havde indledt et strategisk samarbejde med Matas-kæden om udlevering af receptpligtig medicin.

Ingen adgang

Med forliget følger en kompensation til Uldum Apotek på en halv mio. kr., og ifølge A-apoteket betyder forliget, at Uldum Apotek nu på ny kan indkøbe såkaldte frihandelsvarer, det vil sige vitaminer, kosttilskud, solcreme og lignende via indkøbskæden.

Men ejeren Danji Bhanderi får ikke adgang til bestyrelsesarbejde og generalforsamlinger. Og han må heller ikke føre Matas-produkter på hylderne eller videresælge produkter købt via A-apoteket.

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsens undersøgelse af sagen pågår stadig, men Berlingske Business erfarer, at den ventes afgjort på Konkurrencerådets møde i dag, onsdag.

 Uldum-apoteker: Ingen tør på trods af friere konkurrence

 ”Jeg er ikke bange”

 Udbryder-apotek håber på endnu større Matas-samarbejde

 Udsmidt apotek udvider omstridt samarbejde med Matas 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier