Aleris hårdt ramt i Danmark

Danmarks største privathospitalskæde kommer ud af 2012 med et dundrende underskud. Store nedskrivninger i både Aleris Privathospitaler og Privathospitalet Hamlet koster dyrt.

Presset på de danske privathospitaler er markant hårdere, end hvad Aleris har kunnet forestille sig. Selskabet, der er ejet af den svenske Wallenberg-familie, kommer ud af 2012 med et underskud på 236,5 mio. kr. og har måttet se 90 pct. af egenkapitalen forsvinde i løbet af 2012. Alene nedskrivninger i Danmark i både Aleris Privathospitaler og Privathospitalet Hamlet koster selskabet næsten 100 mio. kr. på driften. Det skriver Børsen.

"Vi havde ikke forestillet os, at presset fortsat ville være så stort, som det viste sig at være," siger Nis Alstrup, adm. direktør for de to hospitaler, til avisen.

Fortsatte besparelser

Danske Regioner har i løbet af 2012 fortsat presset markedet hårdt, og det offentliges indkøb hos privathospitalerne har taget endnu et voldsomt dyk og faldt med 18 pct. til 724 mio. kr. i 2012. Det sker efter et 2011, hvor regionernes samlede indkøb faldt med 30 pct. Og det er en tendens, der ser ud til fortsætte.

"Jeg tror ikke, at vi har nået et lavpunkt. Vi vil fortsat købe, og antallet af patienter, der bruger det private som supplement til det offentlige, tror jeg ikke, vil falde væsentligt, men de priser, vi vil købe ind til via udbud, vil fortsat være faldende, hvis vi er dygtige til at lave udbud," siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Som følge af en positiv drift i årets i første kvartal af 2013 forventer Nils Alstrup, at 2013 som helhed vil give plus på bundlinjen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også