MedWatch

Studie: Diabetes kan føre til nedsat hørelse

Diabetes kan muligvis føre til tab af hørelsen, ifølge et nyt studie. Det er især yngre patienter, som er i risikozonen.

Foto: Colourbox

Et nyt, japansk studie har undersøgt sammenhængen mellem diabetes og tab af hørelsen, og der viser sig at være en ganske klar sammenhæng. Det skriver hear-it.org.

Forskerne kombinerede resultaterne fra 13 forskellige kliniske studier med delatgelse af i alt 20.000 patienter fra USA, Asien, Australien og Brasilien, og kun et af de 13 studier viste ikke en sammenhæng mellem diabetes og nedsat hørelse, skriver hjemmesiden.

Studiet, som er blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, viste, at diabetikere havde en dobbelt så stor risiko for høretab, som raske personer, og fastslog samtidig, at problemet var mere udtalt for yngre diabetikere end ældre.

De japanske forskere forklarer, at problemet formentlig skyldes besværligheder med at kontrollere blodsukkerniveauet for diabetikere, men påpeger, at det også kan hænge sammen med lægemidler, som mange diabetikere tager, såsom blodtrykssænkende medicin.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier