MedWatch

Dansk rapport: Fri forskning giver konkrete resultater

Selvom fri forskning ofte starter uden at sigte på konkrete problemer eller løsninger, ender det ofte i netop det, viser en ny rapport fra Danmarks Grundforskningsfond.

Foto: DALHOFF CASPER

Det er egentlig ikke målet, men ofte ender fri forskning med at give konkrete løsninger på samfundsproblemer, også inden for medicin og life science.

Det viser en ny rapport fra Danmarks Grundforskningsfond ifølge hjemmesiden Videnskab.dk.

"Min oplevelse er, at forskere som udgangspunkt er dybt engagerede i verden omkring sig. De er meget optagede af at bruge deres viden til gavn for samfundet," siger Thomas Sinkjær, der er direktør i Danmarks Grundforskningsfond til Videnskab.dk.

"Derfor behøver vi ikke bede dem om at vurdere forskningens relevans. Vi har tillid til, at vores bevillingsmodtagere forvalter pengene rigtigt," fortsætter han.

Som eksempler på forskning, der har ført til konkrete resultater, nævner rapporten blandt andet kemiske molekyler, som kan stoppe kræftsvulsters vækst og dermed bidrager til udviklingen af nye lægemidler og nye forskningsbaserede vaccinationsanbefalinger, som kan redde millioner af liv.

Du kan se en liste over alle resultaterne her.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier