MedWatch

Her slår topcheferne til i 2013

På flere områder adskiller topcheferne i sundhedsbrancherne sig fra andre topchefer, viser ny international undersøgelse fra PwC.

Foto: Jyllands-Posten

Det trækker i 2013 op til en lang række strategiske alliancer og joint ventures i den internationale sundhedssektor, hvor virksomhederne slås mod nedskæringer i offentlige udgifter og patentudløb.

Det fremgår af en ny international undersøgelse blandt verdens topchefer fra revisions- og konsulentkoncernen PwC. Topcheferne er blevet bedt om at svare på, hvad de ser som de største forretningsmæssige muligheder og udfordringer.

Strategiske alliancer

PwC fremhæver flere områder, hvor sundhedssektoren adskiller sig markant fra gennemsnittet, herunder forventningen om at indgå i strategiske alliancer.

”Her forventer hele 66 pct. af CEO’erne i sundhedssektoren at indgå i strategiske alliancer og joint ventures i 2013. Det ligger markant over det globale gennemsnit, hvor kun 47 pct. af CEO’erne på tværs af sektorer forventer det samme,” skriver PwC i en pressemeddelelse.

Omkostningsreduktion

Heraf fremgår det også, at reduktion af omkostninger har højeste prioritet for topcheferne i sundhedssektoren i 2013. 80 pct. af CEO’erne i sundhedssektoren ventes at investere i omkostningsreducerende initiativer i 2013, hvilket ligger over det globale gennemsnit på 70 pct. på tværs af sektorer.

”Sundhedssektoren er også i Danmark præget af stigende efterspørgsel, der i vid udstrækning skal tilgodeses inden for eksisterende økonomiske rammer. Det stiller vedvarende store krav til sektorens evne til at reducere enhedsomkostninger og til målrettet prioritering.

Sundhedssektoren er vant til at øge produktiviteten, og øget samarbejde inden for sektoren er en måde, hvorpå sektoren kan reducere deres enhedsomkostninger i et endnu større omfang”, siger partner i PwC og ekspert i sundhedssektoren, Christian Klibo.

Investeringer i teknologi

På teknologifronten svarer 32 pct. af CEO’erne i sundhedssektoren, at de forventer at øge deres teknologiske investeringer inden for det næste år. Det ligger væsentligt over gennemsnittet på globalt plan, hvor kun 19 pct. af CEO’erne forventer dette.

 Her er biotek-chefernes største bekymring 

 Big Pharma: Sådan skal I samarbejde med os

 Panelet: Sådan skaber vi fremtidens bioteksuccesser  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier