Studie: USA kan spare 2 billioner på sundhed

USA kan spare 2 billioner dollar over de næste 10 år, hvis staten bruger indflydelse til at overbevise sundhedsudbyderne om, at de skal tilbyde mere omkostningseffektive behandlinger.

Et nyt studie fra den tværpolitiske Commonwealth Fund foreslår, at det amerikanske sundhedssystem skal underlægges et årligt forbrugsloft, og gennem statslige programmer såsom Medicare og Medicaid anspore sundhedsudbyderne til at tilbyde mere omkostningseffektive behandlinger. Det skriver Reuters.

Præsidenten for fonden, Dr. David Blumenthal, skriver, at tiltaget kan lette den økonomiske byrde for den almindelige amerikaner betydeligt. I øjeblikket koster det amerikanske sundhedssystem mere end 9.200 dollar årligt per person – svarende til ca. 52.000 danske kroner.

Men det kræver, at den splittede amerikanske kongres kan blive enige om vedtagelse af nye lovforslag, skriver Reuters. 

David Blumenthal, som tidligere var sundhedsrådgiver for præsident Barack Obama, mener dog, at forslaget kan få bred politisk tilslutning som et alternativ til direkte at skære i statslige sundhedsordninger som Medicare og Medicaid.

”Sammenlignet med hvad nogle af de forslag taler for, tror vi, at noget af det, vi foreslår, vil fremstå som en sikkerhedsventil,” siger Blumenthal ifølge Reuters.

The Commonwealth Fund mener, at anbefalinger kan spare den amerikanske stat 1 billion dollar i sundhedsudgifter over de næste ti år. Samtidig står de individuelle stater til at spare 242 mia. dollar, mens arbejdsgiverne kan spare 189 mia. dollar og forbrugerne kan spare 537 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også