MedWatch

Så faldt ledelsesbrikkerne på plads i KORA

Næsten et halvt år, efter at fusionen mellem AKF, DSI og KREVI var en realitet, er ledelsen i det nye kommunale analyseinstitut, KORA, nu på plads.

Foto: Colourbox

Direktørerne for det tidligere Anvendt KommunalForskning (AKF), Mette Wier, og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI), Torben Buse, er begge med i den nye ledelse for KORA.

Dermed blev Jes Søgaard (direktør for det tidligere Dansk Sundhedsinstitut) den eneste af de tidligere direktører for de fusionerede institutter, der måtte se sig forbigået i ledelsesspillet i Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA).

Han meldte selv i sidste uge ud, at han var blevet fritstillet af den nye direktør, Jan Rose Skaksen, efter at han havde takket nej til en stilling som key account manager - en stilling uden ledelsesansvar.

Den nye direktør Jan Rose Skaksen, professor i økonomi og tidl. vismand, tiltrådte i KORA 1. november.

Fire afdelinger

"Økonomistyring, ledelse, innovation, kvalitetsudvikling og effektiv ressourceudnyttelse er nogle af de helt centrale udfordringer for kommuner og regioner i de kommende år. KORA skal bidrage med viden på netop disse områder, og dét afspejles i den måde, vi nu har organiseret instituttets arbejde på," udtaler han på instituttets hjemmeside.

KORA er blevet opdelt i fire afdelinger:

- Økonomi og benchmarking: Analyse- og forskningschef Peter Holdt-Olesen

- Styring og ledelse: Analyse- og forskningschef Mette Wier

- Evaluering og innovation: Analyse- og forskningschef Charlotte Bredahl Jacobsen

- Kvalitet og effektivitet: Analyse- og forskningschef Hans Hummelgaard

Torben Buse (tidl. KREVI) har fået titlen strategichef "med særligt ansvar for at fastholde og udbygge synligheden i forhold til sundhedsområdet og velfærdsområderne i øvrigt", mens Arne Bjerre Hårbo er blevet administrationschef.

 På mandag er DSI ej mere 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier