MedWatch

Matas angriber apotekerpension

Staten kan spare 400 mio. kr. ved blandt andet at stoppe med at betale apoteksarbejderes pensioner, argumenterer Matas. Samtidig nikker detailkæden ja til at opfylde Sundhedsministerens ønske om, at man som fremtidens apotek bør udføre ekstra arbejde for kommuner og regioner.

Apoteket på Gammel Kongevej på Frederiksberg | Foto: Stine Bidstrup / Jyllands-Posten

Det nytter ikke, at staten betaler til flere dele af apotekernes ve og vel, mener Matas. Der er store penge at spare ved at stoppe pengestrømmen til apoteksmedarbejders pensionsordninger.

”Det er klart, at det ikke har ret meget på sig, at et samfund skal betale for nogle enkelte personers pensionsordninger, hvilket faktisk er en meget stor byrde af de omkostninger, der betales i dag. Det mener vi bør bortfalde,” sagde Terje List, adm. direktør i Matas, på Dansk Erhvervs erhvervsseminar om modernisering af apotekersektoren fredag eftermiddag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier