MedWatch

Fluxome-middel gavner ikke raske kvinder

Midt i forsøget på at redde det danske kosttilskudsselskab Fluxome fra konkurs er der dårlige nyheder for selskabet.

Foto: Jesper Dudal / Stock.Xchng

Rødvinsstoffet reservatrol, som kosttilskudsbranchen nærer et stort håb for, gør ingen gavn for sunde og raske kvinder. Det viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Cell Metabolism, ifølge Dagens Pharma.

Forskerne bag studiet udelukker dog ikke, at reservatrol kan have en synergetisk helbredende effekt i kombination med andre stoffer i rødvin.

Kosttilskud tilsat reservatrol, som findes i rødvin, er blevet populære, fordi studier i celler og forsøgsdyr har vist, at stoffet kan forbedre stofskiftefunktioner.

Den manglende effekt er dårligt nyt for den danske virksomhed Fluxome, som producerer reservatrol, og sælger det til de selskaber, der laver kosttilskud. Nyheden kommer samtidig med, at selskabet er under rekonstruktion og bestyrelsen kæmper mod en truende konkurs.

Læs også: Fundament vakler under firma bag rødvinspille

Tidligere studier har dog vist, at reservatrol har en gavnlig effekt hos personer med diabetes, overvægt og glukoseintolerance. Forskerne tror derfor, at resveratrol har en mere gavnlig effekt hos personer, der har stofskifteproblemer, frem for hos raske personer.

Fluxome fortsætter aktiviteter i USA

Fluxome-formand: Jeg er utrolig ked af det 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier