MedWatch

Sundheds-it frigør kræfter på sygehuse

Alle de danske regioners sygehuse vil inden udgangen af 2013 have ”Nem & hurtig adgang” til de væsentligste it-systemer. Region Nordjylland har taget teten.

Bedre it-systemer frigør mere tid til patienter

Der kan være masser af fordele at hente ved at arbejde målrettet med hospitalernes it-systemer.  Først og fremmest besparelser i form af, at sundhedspersonale får frigjort mere tid til patienterne.

Det fremgår bl.a. af et nyt tiltag i Region Nordjylland. Det er den første region til at implementere ”Nem & hurtig adgang” til en lang række it-systemer, som giver læger og sygeplejersker mere tid sammen med patienterne, skriver Regionen i en pressemeddelelse.

”I praksis betyder det, at den enkelte læge eller sygeplejerske fremover kun skal huske et enkelt login og password frem for tidligere helt op til ti forskellige passwords, når de skal logge på et af it-systemerne ude på landets hospitaler,” hedder det i meddelelsen.

Resultater er ”en massiv tidsgevinst i forhold til tidligere.”

”Vi ser flere gevinster ved ”Nem & hurtig adgang”, først er der den åbenlyse tidsbesparende gevinst, hvis du som læge for eksempel logger ind i systemerne ti gange på en dag, ville det tidligere tage sammenlagt 30 minutter, hvor det nu tager under 4 minutter.,” siger Dorte Stigaard, direktør for regional udvikling, innovation, it og kommunikation i Region Nordjylland.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier