MedWatch

Hvert sjette kræfttilfælde skyldes infektion

Fire almindelige infektionssygdomme er ansvarlige for hvert sjette kræfttilfælde i verden, viser en undersøgelse publiceret i The Lancet.

Seks ud af ti kræfttilfælde skyldes infektioner. Sådan lyder konklusionen på en analyse i The Lancet Infectious Diseases review, hvor forskere har kigget på forekomsten af 27 typer kræft i 184 lande.

De fire infektioner var til sammen ansvarlig for 1,9 millioner årlige tilfælde af kræft i livmoderen (HPV), maven (Helicobacter Pylori) og leveren (Hepatitis B og C). Og det er infektioner, der kan forebygges eller behandles, mener forskerne.

”Infektion med visse vira, bakterier og parasitter er nogle af de største og mest undgåelige årsager til kræft på verdensplan,” skriver dr Catherine de Martel og dr. Martyn Plummer, som har ledet undersøgelsen, skriver Bbc.co.uk.

Læs hele artiklen her.

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier