MedWatch

DI angriber Sundhedsstyrelsens vaccine-syn

Hvorfor spiller de samfundsøkonomiske overvejelser ingen rolle, når Sundhedsstyrelsen prioriterer blandt vaccinerne på markedet? Sådan spørger DI, der opfordrer styrelsen til at revurdere vaccine-synet.

Foto: Mette Rose Skaksen / DI

Sundhedsstyrelsen bør overveje at ændre tilgangen til, hvordan den beslutter, hvilke vacciner danskerne skal have adgang til.

Det mener DI, efter at Erhvervsorganisationen er nået frem til at styrelsen ikke drager samfundsøkonomien ind, når den beslutter, om danskerne skal have adgang til en vaccine.

”Men måske er det på tide at tage dette kriterium op til overvejelse og inddrage spørgsmålet om samfundsøkonomi,” skriver Mette Rose Skaksen, branchedirektør i DI, i et debatindlæg til MedWatch.

Du kan læse debatindlægget her: Er Sundhedsstyrelsens børnevaccinekriterier i tråd med tiden?

Indlægget kommer i forlængelse af, at høringsfristen for Sundhedsstyrelsens vurdering af rotavirus-vaccinen slutter i dag. Rotavirus er den hyppigste årsag til akut diarre hos små børn.

Formålet med rapporten er at bidrage med et beslutningsgrundlag, der belyser fordele og ulemper ved at indføre vaccination mod rotavirus i det danske børnevaccinationsprogram herunder beskrive de. Konklusionerne fra vurderingen bliver først offentliggjort om en måneds tid.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier