MedWatch

Millioner at spare på kronisk syge patienter

Kronisk syge patienter klarer sig bedre med målrettet faglig støtte i hjemmet, når de vender hjem fra sygehuset, og samfundet sparer millioner, viser en ny undersøgelse. Regionerne tager teten og lægger op til et udvidet samarbejde med kommunerne på benene.

Patienterne bliver mere tilfredse, og samfundet sparer adskillige af ressourcer, hvis man gør en indsats for at støtte kronisk syge i hjemmet, lige når de er blevet udskrevet fra hospitalet.

Det viser en ny europæisk undersøgelse, der har regnet på effekten af de integrerede behandlings- og plejetilbud i hjemmet til patienter, der lider af KOL, kroniske hjerte-kar-sygdomme og slagtilfælde, skriver Ritzau.

Studiet viser, at der kan spares 800-1.600 euro pr. patient ved de integrerede tilbud, som vil være relevante for omkring 8.000 nye danske patienter om året.

”Undersøgelsen viser, at integreret pleje i hjemmet efter udskrivelsen ikke bare reducerer patientens indlæggelser for hjerteproblemerne, men også andre typer af indlæggelser. Det betyder, at man i de vante omgivelser får skabt en større tillid og tryghed hos patienten til, at han i højere grad kan klare sig,” siger chefkonsulent Torben Larsen fra Syddansk Universitet, som har været tovholder på den europæiske undersøgelse, til nyhedsbureauet.

Regionerne står klar

I et oplæg til fremtidens sundhedsvæsen lægger Danske Regioner op til et udvidet samarbejde med kommunerne, så borgerne ikke oplever to parallelle systemer – et på sygehuset og et i hjemmet. Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen ( S), ser gerne et konkret forsøg, hvor kommuner og regioner samarbejder.

Det skal være muligt at overflytte det nødvendige personale, der skal stå for sammenhæng i behandling og opfølgning efter udskrivelsen fra sygehus af de mest udsatte grupper.

"På den måde undgår vi kassetænkning og sikrer, at den enkelte patient får det fagligt bedste tilbud," sagde Bent Hansen på Danske Regioners generalforsamling.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier