Sundhedsstyrelsen advarer mod farligt potensmiddel

Danske netbutikker sælger ulovligt potenslægemiddel, der ikke bare er urter og ekstrakter.
Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng
Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Sundhedsstyrelsen advarer nu på det kraftigste danske mænd om at holde sig fra et ulovligt potensmiddel, der er i omløb i Danmark.

”Sundhedsstyrelsen har fået oplysninger om det farlige potenslægemiddel Viamax Pure Power, der markedsføres af danske internetbutikker. Viamax Pure Power er ikke godkendt som lægemiddel, og vi advarer derfor mod brugen af dette produkt,” skriver styrelsen i en netop offentliggjort pressemeddelelse.

I forbindelse med markedsføringen af produktet fremgår det typisk, at produktet kun indeholder naturlige urter og ekstrakter. Men en analyse fra de tyske sundhedsmyndigheder viser, at produktet indeholder ”det aktive middel dithiodesmethylcarbodenafil, der i kroppen har en virkning der ligner potenslægemiddelstoffet sildenafil, der for eksempel findes i det godkendte receptpligtige lægemiddel Viagra.”

”Indholdsstoffet fremgår ikke af produktets deklaration, og forbrugerne har derfor ingen mulighed for at vide, at de rent faktisk køber og indtager et potentielt farligt  lægemiddelstof,” skriver styrelsen.

Ulovlig import

Den hjemlige lægemiddelindustri må i højere grad slås med ulovlig import. I 2011 blev antallet af ulovlige pakker medicin, der blev standset på vej ind i Danmark, næsten fordoblet.

En tredjedel af de ulovlige pakker, der sendes til privatpersoner, indeholder potensmidler, der gennem mange år har været blandt det mest populære at forsøge at importere ulovligt til Danmark.

Læs mere om ulovlig medicin her

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også