MedWatch

Ny forskning giver håb om D-vitaminer i kartofler og tomater

Kan en af den danske kosttilskudsbranches store bestsellers de seneste år, D-vitamin, nu komme under konkurrence fra også tomater og kartofler? Måske – men svaret får vi nok først om tre-fem år.

Foto: Casper Dalhoff, JP

Ny forskning giver håb om, at vi måske engang i fremtiden kan få dækket vores behov for D-vitamin ved at spise ”belyste” tomater og kartofler.

Det er i hvert fald det perspektiv, der tegnes af adjunkt Rie Bak Jäpelt fra DTU Fødevareinstituttet på baggrund af resultatet fra et ph.d-studie. Her har hun undersøgt forekomsten og dannelsen af D-vitamin i planter. Formålet, hedder det i en meddelelse fra DTU, har bl.a. været at teste, om ”kilderne til D-vitamin kan udvides til også at omfatte planter for at give mulighed for bedre at få dækket behovet for D-vitamin i vinterhalvåret."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier