
Ny forskning giver håb om, at vi måske engang i fremtiden kan få dækket vores behov for D-vitamin ved at spise ”belyste” tomater og kartofler.
Det er i hvert fald det perspektiv, der tegnes af adjunkt Rie Bak Jäpelt fra DTU Fødevareinstituttet på baggrund af resultatet fra et ph.d-studie. Her har hun undersøgt forekomsten og dannelsen af D-vitamin i planter. Formålet, hedder det i en meddelelse fra DTU, har bl.a. været at teste, om ”kilderne til D-vitamin kan udvides til også at omfatte planter for at give mulighed for bedre at få dækket behovet for D-vitamin i vinterhalvåret."
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app