MedWatch

Ny forskning: E-vitamin nedbryder knoglemasse

E-vitaminer skulle ifølge mange forskere gavne knoglerne. Men den dårlige nyhed til kosttilskudsfirmaerne er, at  ny international forskning peger i den modsatte retning.

Vitamin E er en bestanddel af mange kosttilskud på de danske hylder, og man har hidtil troet, at dette vitamin i lighed med D-vitamin var gavnligt for knoglerne.

Men Shu Takeda fra Keio-universitetet i Tokyo har ifiølge Videnskab.dk foretaget et forsøg, der viser, at vitaminet fyrer op under de celler, som nedbryder knoglemasse.

Ændrede gener

Den japanske forsker ændrede generne i forsøgsmus, så de kom til at mangle E-vitamin. Musene viste sig at have øget knoglemasse. Andre forsøgsmus, som fik en diæt, der havde et højt indhold af vitamin E, mistede derimod knoglemasse.

Det vitamintilskud, som Shu Takeda gav musene, svarer vel og mærke til det, der er i mange af de kosttilskud, som findes på hylderne i vores helsebutikker.

Mere forskning er dog ifølge professor i medicinsk endokrinologi ved Aarhus Universitetshospital, Leif Mosekilde, nødvendig, idet musenes knogler i modsætning til menneskers vokser hele livet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier