MedWatch

Opkøb i kosttilskudsbranchen i Danmark

Den norsk-ejede virksomhed inden for kosttilskud, Axellus, køber Pharma-Vinci A/S. Det skal blandt andet styrke fokus på apoteker.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

En af de store aktører på det nordiske marked for kosttilskud, Axellus, der er ejet af norske Orkla, køber det mindre danske helsekostfirma Pharma-Vinci A/S.

Det oplyser Axellus i en pressemedelelse, hvori det tillige fremgår, at Pharma-Vinci vil blive videreført som egen division i Axellus.

”Med købet styrker vi vores fokus mod apoteker i Danmark, men også de øvrige markeder, hvor vi er til stede. Pharma-Vinci har stærke mærkevarer, som komplementerer Axellus’ portefølje. Købet vil give synergier og skabe en bred portefølje for videre ekspansion,” siger Henning Søgaard, adm. direktør Axellus Danmark, i pressemeddelelsen.

To forskellige størrelser

I 2011 havde Pharma-Vinci en opsætning på ca. 50 mio. kr og 35 ansatte.  Axellus køber 100% af aktierne i Pharma Vinci, som i dag er ejet af internationale investorer og private personer.

Axellus er en sammenlægning af selskaberne Peter Møller, Collett Pharma og Dansk Droge.

I 2011 havde selskabet en samlet omsætning på 1,262 mio. NOK og 419 ansatte. Axellus indgår i Orkla Brands. Axellus har ca. 220 medarbejdere i Danmark

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier