MedWatch

Tvivlsom effekt af nye slankemidler

Tre nye slankemidler fra XL-S Medical lover mere end de kan holde. Sådan lyder konklusionen fra Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF), der har gennemgået dokumentationen for fem kliniske afprøvninger af midlerne.

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) er gået igennem dokumentationen for fem kliniske afprøvninger af tre nye slankemidler og er nået frem til, at midlernes effekt er yderst tvivlsom.

De tre produkter, der er tale om, er XL-S Medicals Fedtbinder, Kulhydratblokker og Appetitmindsker, der sælges i håndkøb på apoteket. De kliniske afprøvninger har haft til formål at vurdere vægttabet hos overvægtige forsøgspersoner efter behandling med XL-S Medical-produkterne.

”På baggrund af en faglig vurdering af dokumentationen er det yderst tvivlsomt, om der er en effekt som anført i brugsanvisningen. Det er således IRF’s umiddelbare vurdering, at XL-S-Medical produkterne ikke er relevante alternativer til eksisterende farmakologisk behandling eller som supplement til non-farmakologisk behandling som diæt og motion,” skriver IRF i en pressemeddelelse.

I brugsanvisningen angives, at præparatet har størst effekt, når det bruges i kombination med diæt og motion. De tre produkter har forskellige indholdsstoffer og virkningen oplyses at være baseret på indholdet af plantefibre eller naturligt forekommende inhibitorer af amylase-enzymet.

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) er et rådgivende organ under Lægemiddelstyrelsen, som har til formål at få lægerne til at ordinere de mest hensigtsmæssige lægemidler under hensyntagen til virkninger, bivirkninger og pris.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier