MedWatch

Storinvestor: Masser af europæere dør uden at få tilbud om bedste medicin

International investor, direktør Florian Schönharting fra NB Capital, mener, at mange europæere, der lider af den ene eller anden sygdom, ikke får tilbudt den bedste medicin. Lad os betale for det, evt. med pensionsopsparingen, siger han. Udvalgsformand afviser.

Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten

Masser af syge mennesker i Europa dør hvert år uvidende om, at der findes bedre behandlingsmuligheder, end de har fået – men ofte bliver en bedre og dyrere medicin fortiet for dem af økonomiske årsager. Samfundet bør i det mindste tilbyde de dødssyge mennesker selv at betale for en bedre medicin.

Sådan lyder det barske budskab til de politiske beslutningstagere fra en af Danmarks mest erfarne investorer i den globale biotek- og medicinalsektor, administrerende direktør Florian Schönharting fra NB Capital.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier