MedWatch

Kolesterolmedicin kan måske forebygge kræft-tilbagefald

Kolesterolmedicin kan medføre en væsentlig reduceret risiko for tilbagefald af bryst, viser en stor undersøgelse, der har fulgt cirka 19.000 danske kvinder i 10 år, efter de fik brystkræft.

Kvinder med brystkræft, der samtidig får den kolesterol- og blodtrykssænkende medicin simvastatin, har tilsyneladende mindre risiko for at få tilbagefald af brystkræft. Det viser en stor, landsdækkende undersøgelse, der har fulgt næsten 19.000 danske kvinder.

For hver 100 brystkræftbehandlede kvinder, der fik medicinen simvastin, var der 10 færre end forventet, der fik tilbagefald af kræftsygdommen. Undersøgelsen er lavet af forskere ved Aarhus Universitet/Aarhus Universitetshospital i samarbejde med forskere fra Harvard Medical School, og den er offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i deres nyhedsbrev

"Det er en betydelig reduktion af antallet af tilbagefald, og det er en stor undersøgelse, så det er et meget interessant resultat. Det tyder på, at simvastatin og tilsvarende stoffer har en virkning," lyder vurderingen fra overlæge i Kræftens Bekæmpelse, Iben Holten./ht

Læs hele meddelelse her

 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier