MedWatch

MSD indgår samarbejde og køber andel i Seattle Genetics

Biotekselskabet Seattle Genetics indgår et samarbejde med MSD, der for en investering på adskillige millarder kroner får adgang til at udvikle og kommercialisere to lægemiddelkandidater.

Foto: Brian Lawless/AP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske medicinalselskab MSD køber en aktiepost på 1 mia. dollar i biotekselskabet Seattle Genetics som en del af en aftale om at hjælpe med at udvikle og kommercialisere to lægemiddelkandidater til behandling af kræft.

Det skriver Bloomberg News.

Merck køber 5 mio. Seattle Genetics-aktier for 200 dollar per styk, hvilket er en præmie på 33 pct. i forhold til fredagens lukkekurs.

Aftalen går på udvikling og kommercialisering af ladiratuzumab vedotin på globalt plan, hvor omkostningerne og indtjeningen skal deles ligeligt.

Yderligere er biotekselskabet også berettiget til milepælsbetalinger på op til 2,6 mia. dollar.

MSD får også adgang til at være med til at udvikle lægemiddelkandidaten tukysa til HER2-positiv kræftbehandling uden for Nordamerika og Europa.

Samlet set kan aftalen komme til at koste MSD i omegnen af 4,5 mia. dollar, idet MSD også skal betale 600 mio. dollar upfront.

Seattle Genetics, der før i dag havde en markedsværdi på 26 mia. dollar, indikeres 12 pct. højere i 168 dollar.

Ladiratuzumab vedotin har vist tidlige lovende tegn til behandling af tredobbelt negativ brystkræft, og det er med en type behandling, der kaldes antistof-lægemiddel-konjugat (ADC).

Det er en meget eftertragtet måde at behandle kræft på, og interessen er så stor, at Gilead Science i weekenden har budt 21 mia. dollar for Immunomedics, der også har en lægemiddelkandidat til behandling af tredobbelt negativ brystkræft med samme type behandling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier