MedWatch

Forskning og udvikling af immunterapier støttes med 30 mio. kr. fra finansloven

Otte projekter deler 30,2 mio. kr., der blev afsat på finansloven for 2018 til at støtte udviklingen af immunterapi som kræftbehandling.

Foto: Modelfoto/Colourbox.com

En forskningsfaglig komité under Sundhedsstyrelsen har fordelt den sidste halvdel af den pulje på 60 mio. kr., som blev afsat på finansloven for 2018 til forskning og udvikling af immunterapibehandling til kræftpatienter.

I alt har otte projekter fået samlet 30,2 mio. kr., der skal bruges til at forske i og udvikle immunterapi, så flere kræftpatienter kan få gavn af behandlingen.

"Det er meget vigtigt, at vi hele tiden forbedrer vores muligheder for at hjælpe kræftpatienter ved at investere i forskning og udvikling. Vores viden om og brug af immunterapi vil på sigt kunne hjælpe endnu flere patienter med en kræftsygdom, for der er potentialer for at udbrede behandlingen til andre kræftformer og blive bedre til at målrette behandlingen til dem, der kan få nytte af den. Det er områder, vi stadig mangler viden om, selvom der foregår meget forskning inden for immunterapi, og det skal forskningsprojekterne på forskellig vis gøre os klogere på. Jeg ser frem til at følge projekterne og se resultaterne," siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Puljens første halvdel blev uddelt i december 2018, hvor størstedelen gik til et projekt ved Herlev Hospitals Center for Cancer Immunterapi under ledelse af Inge Marie Svane.

To af projekterne fra første uddelingsrunde har også denne gang fået støtte fra puljen, oplyser ministeriet.

Syv immunonkologiske projekter får 29 mio kr fra finansloven

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier