MedWatch

Medicinrådets formand mistænker Roche for at stå i ledtog med Scleroseforeningen

Steen Werner Hansen, formand for Medicinrådet, mistænker Roche for at have haft en "tæt forbindelse" til Scleroseforeningens nylige kampagne, som skulle få Medicinrådet til at anbefale Roches sklerosemiddel Ocrevus.

Roches sklerosemiddel Ocrevus er fortsat under behandling hos Medicinrådet i indikationen primær progressiv multipel sklerose (PPMS). Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Det var belejligt for medicinalselskabet Roche, at Scleroseforeningen i december skød gang i en storstilet kampagne for at få Medicinrådet til at anbefale Roches sklerosemiddel Ocrevus.

Måske lidt for belejligt, lyder mistanken fra Steen Werner Hansen, der er en af to formænd for Medicinrådet, over for Kristeligt Dagblad.

"Man kan ikke lade være at få den tanke, at der er en tæt forbindelse mellem de to," siger Steen Werner Hansen til Kristeligt Dagblad.

Udtalelsen kommer efter, at både Roche og Scleroseforeningen ifølge avisen henholdsvis den 16. og 20. november henvendte sig til Medicinrådet med det samme, usædvanlige spørgsmål - tilsyneladende uafhængigt af hinanden.

Her bad de to aktører Medicinrådet om at tage stilling til både Ocrevus' kliniske merværdi og endelige godkendelse på ét enkelt rådsmøde i december. Det er ifølge Steen Werner Hansen en forespørgsel, som Medicinrådet aldrig før har fået.

Også Leif Vestergaard Pedersen, der er medlem af Medicinrådet og repræsenterer Danske Patienter, er kritisk.

Han siger til Kristeligt Dagblad, at han har fået en "ubehagelig mistanke" om at Scleroseforeningen har været "under kraftig bearbejdning" fra Roche.

Både Roche og Scleroseforeningen afviser utvetydigt mistanken, og Scleroseforeningens direktør Klaus Høm erklærer sig "rystet" over udtalelserne.

Skleroseforening går i oprør over Medicinrådets håndtering af Roche-middel

Medicinrådets formand forsvarer sig mod kritik: "Helt urimeligt at anklage os"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier