MedWatch

Regeringen flytter Innovationsfonden fra København

Innovationsfonden er blandt de statslige organisationer, der bliver flyttet ud af hovedstaden som del af regeringen plan for at fordele 4000 statslige arbejdspladser i hele landet.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har onsdag præsenteret anden del af regeringens plan for at fordele statslige arbejdspladser i hele landet. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Innovationsfonden og dens 46 arbejdspladser flytter i løbet af de kommende år fra København til Aarhus.

Det sker som konsekvens af regeringens plan for at fordele statslige arbejdspladser og uddannelser over hele landet for at "drage nytte af de kompetencer og faglige miljøer, der findes i hele landet".

"Det er ret og rimeligt, at arbejdspladserne kommer tættere på borgere og virksomheder, for staten tjener hele Danmark, og derfor skal de statslige arbejdspladser også være til stede i hele landet," siger innovationsminister Sophie Løhde i en pressemeddelelse om udspillet, der er præsenteret onsdag eftermiddag.

Innovationsfonden investerer i iværksættere, forskere og virksomheder med viden og ideer, der kan omsættes til arbejdspladser.

Beslutningen om at flytte Innovationsfonden til Aarhus sker ud fra et ønske om at styrke det forskningsbaserede faglige miljø i Midtjylland, fremgår det af udspillet, der er en opfølger til et lignende udspil fra 2015, hvor 3900 arbejdspladser blev flyttet til provinsen.

Foruden Innovationsfonden flytter også dele af Styrelsen for Forskning og Uddannelse til Svendborg, ligesom regeringen gentager ønsket om at placere ti arbejdspladser ved det kommende Nationale Genom Center uden for København.

Innovationfonden støtter forbedret ultralydsteknologi

Lovforslag skal bane vejen for nationalt genomcenter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier