MedWatch

Innovationfonden støtter forbedret ultralydsteknologi

Et projektsamarbejde har fået 29 mio. kr. fra Innovationsfonden, der skal bruges til at udvikle ultralydsteknologi som et alternativ til scanninger.

Foto: /ritzau/Ole Lind

Ultralydsteknologi har potentiale til at udvikle sig til et anvendeligt alternativ til eksempelvis MR-scanninger.

Det mener parterne i et projektsamarbejde, der netop har fået en bevilling på 29 mio. kr. fra Innovationsfonden til at gennemføre et projekt, der skal øge billedopløsning med ultralyd med en faktor 10.

Det vil gøre det muligt at se blodets strømning ud i selv de mindste blodkar på størrelse med en tiendedel af et hår, for derved at kunne følge den direkte effekt af kemoterapi og strålebehandling af kræfttumorer meget tidligere.

"Der er lavet indledende undersøgelser, men der er et stykke vej til, at vi kan teste det på mennesker og derved få teknologien ud i sundhedsvæsnet," siger professor Jørgen Arendt Jensen fra DTU Elektro i en pressemeddelelse fra Innovationsfonden.

Hidtil er forsøgene udført på rotter, og her var det muligt at se, hvordan blodet løber i de yderste dele af rottens nyre og dens hjerne.

Projektet inkluderer udvikling af nye ultralydsprober, algoritmer, scannere og de indledende forsøg for metoden.

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier