MedWatch

Særligt unge diabetikere dør af hjerteanfald

Især diabetespatienter i en ung alder er i farezonen for at dø af en hjertesygdom, viser nyt studie.

Der er en så markant høj overdødelighed blandt yngre diabetespatienter med såvel type 1 som type 2.

Unge diabetespatienter har således en fem gange større risiko for at dø i en ung alder i forhold til andre uden diabetes.

Det viser en ny undersøge fra Rigshospitalet, skriver Berlingske tirsdag.

Mere specifikt er risikoen for at blive ramt af pludselig, uventet hjertedød syv gange større for yngre diabetespatienter, mens deres risiko for at dø af en hjertesygdom i det hele taget er otte gange større end for andre børn og unge uden diabetes.

»Det er voldsomme tal. Vi har identificeret en gruppe af unge diabetespatienter, hvor man har en betragteligt højere risiko for at dø af hjertesygdomme. Både læger og patienterne selv skal være mere opmærksomme på den risiko og de advarselstegn, der ofte er. Vi kan således se i journalerne, at mange har haft symptomer og har søgt læge, lige inden de døde, fordi de f.eks. har været besvimet eller har haft brystsmerter,« siger en af forskerne bag undersøgelsen overlæge Jacob Tfelt-Hansen fra Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

Henrik Nedergaard, direktør i Diabetesforeningen kalder undersøgelsens resultater for ”skræmmende høje” og mener, at det bør føre til, at der strammes op på indsatsen fra behandlerhold, ligesom han mener, at diabetespatienter må passe på sig selv og tage deres sygdom virkeligt alvorligt

Tidligere studier har vist, at en intensiv indsats mod risikofaktorer ved diabetes, f.eks. rygning, kan have stor effekt.

Undersøgelsen fra Rigshospitalet er netop blevet præsenteret på en stor videnskabssession i Californien i den amerikanske hjerteforening.

Ny opdagelse kan hjælpe patienter med sukkersyge

opdagelse kan hjælpe patienter med sukkersyge

Patienter med kol og diabetes 2 skal behandles hjemme

Danmark skal satse på personlig medicin

Danmark tester simpelt fedmeindgreb

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier