MedWatch

Patienter med kol og diabetes 2 skal behandles hjemme

"Der er markante forandringer på vej i sundhedsvæsenet," siger sundhedsministeren i Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)

Op mod 100.000 borgere med kol og type 2-diabetes skal i fremtiden ikke på sygehus for at blive behandlet eller tjekket for deres sygdom.

I stedet skal de hjælpes i deres eget hjem eller for eksempel i et lokalt sundhedshus, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det sker som konsekvens af, at regeringen vil flytte opgaver ud fra sygehusene og opbygge et nyt og mere kvalificeret sundhedstilbud tæt på borgerne.

"Vi er nødt til at sige det klart: Der er markante forandringer på vej i sundhedsvæsenet," siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til avisen.

"Mange flere patienter skal behandles uden for sygehusene - dels fordi de får et bedre tilbud på den måde, dels fordi de nye supersygehuse ikke har kapacitet til dem," tilføjer hun.

De 100.000 patienter med kol og diabetes 2 svarer til en fjerdedel af det samlede antal årlige behandlinger ifølge avisen.

Ministerens udmelding kommer, efter at et regeringsudvalg med repræsentanter fra kommuner, regioner og praktiserende læger har arbejdet på forslag til indretningen af de nære sundhedstilbud.

Men det lykkedes ifølge Jyllands-Posten ikke at få konkrete forslag på bordet inden deadline. Den var først sat tidligt i 2017, men blev rykket til før sommerferien.

Regeringen har nu bebudet et udspil i løbet af efteråret om de lokale sundhedstilbud.

/ritzau/

Moderselskab droppede telemedicin, nu driver medarbejderne selskabet videre

Blodprøver skal på dronevinger i Syddanmark

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier