MedWatch

Gøtzsche får medhold i klage over kendt psykiater

Det var en overtrædelse af kollegiale regler for læger, da psykiater Henrik Poulsen kaldte Peter Gøtzsche paranoid. Det fastslår Lægeforeningens Voldgiftsret og omstøder dermed en tidligere kendelse fra Lægeetisk Nævn.

Peter Gøtzsche, professor, dr. med., Det Nordiske Cochrane Center

Det var ikke i orden, da psykiater Henrik Day Poulsen i en kronik i Berlingske og i en efterfølgende tv-debat brugte udtrykkene ”paranoid” og ”paranoia” om professor Peter. C. Gøtzsche, leder af Nordisk Cochrane Center. Det skriver Ugeskrift for Læger.

Ifølge afgørelsen fra Lægeforeningens Voldgiftsret er udtrykkene ”unødigt krænkende og nedsættende” og i strid med Lægeforeningens kollegiale regler. Dermed omstøder Voldgiftsretten dele af den tidligere kendelse fra Lægeetisk Nævn.

”Jeg er meget rystet over afgørelsen. Det er meget ulykkeligt for den offentlige debat. Principielt handler det jo om lægers ytringsfrihed, og jeg synes, det er meget trist, at Voldgiftsretten er nået til en anden konklusion end Lægeetisk Nævn”, siger Henrik Day Poulsen til ugeskriftet.

Både Lægeforeningens Voldgiftsret og Lægeetisk Nævn er enige om, at Henrik Day Poulsen ikke har overtrådt de etiske regler.

Gøtzsche anmelder psykiater til nævn

Gøtzsches bosser lægger afstand til ham

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier