MedWatch

Novo-direktør får professorat

Direktøren for diabetesforskningen i Novo Nordisk skal som professor på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet blandt andet profilere proteinlægemiddelforskningen internationalt.

Farmaceut og ph.d. Peter Kurtzhals er til daglig leder af diabetesforskningen i Novo Nordisk. Ved siden af det er han nu også adjungeret professor på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Her skal han ifølge Dagens Pharma styrke fakultetets strategiske forskningssatsning på området for Biologics og være med til at profilere proteinlægemiddelforskningen internationalt.

Han skal desuden også bistå ved udviklingen af undervisningen inden for området på School of Pharmaceutical Sciences.

Peter Kurtzhals begyndte sin karriere i Novo Nordisk i 1990. Han har været ansat som specialkemiker inden for insulinområdet på Novo Nordisk, som gæsteforsker ved the Joslin Diabetes Center, Harvard Medical School, i Boston og som afdelingsleder for Diabetes Biology i Novo Nordisk.

Han blev udnævnt til funktionschef for Discovery Biology i 2000 og som direktør samt medlem af Novo Nordisks Senior Management Board i 2001.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier