MedWatch

Klinisk forsker får prestigefyldt pris

I dag modtager professor Henrik Toft Sørensen en af landets mest prestigefyldte, sundheds-videnskabelige priser, Hagedorn Prisen.

"Et fyrtårn inden for klinisk epidemiologi."

Det er ikke beskedne ord, Aarhus Universitet ifølge Aarhus Stiftstidende bruger om Henrik Toft Sørensen.

Professor, dr. med., Henrik Toft Sørensen har da også i mange år været betragtet som en landets førende forskere inden for klinisk epidemiologi, og karrieren bliver i dag kronet med den prestigefyldte pris, Hagedorn Prisen, som han modtager af Novo Nordisk Fonden.

Dynamisk og visionær

Med prisen, som blev oprettet af Dansk Selskab for Intern Medicin i 1966, følger en check på 250.000 kroner - opdelt i 100.000 kr. som en personlig gave, og 150.000 kr. til forskning eller udviklingsarbejde.

Den 55-årige professor har siden 2000 været leder af Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, og Aarhus Universitetshospital. Her står han i spidsen for en forskningsafdeling med ca. 80 ansatte.

I indstillingen til prisen kalder Aarhus Universitet Henrik Toft Sørensen for en dynamisk og visionær forsker. Blandt andet har han høstet stor anerkendelse for sin forskning i, hvordan en patients kroniske sygdomme påvirker prognosen for andre sygdomme som cancer, blodprop i hjertet, leversygdomme og kronisk obstruktiv lungesygdom ( KOL).

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier