MedWatch

EMA-direktør har sidste arbejdsuge efter ti år – Thomas Senderovitz ser frem til forandring

Efter ti år i spidsen for det europæiske lægemiddelagentur giver Guido Rasi fra november faklen videre. Thomas Senderovitz, direktør for Lægemiddelstyrelsen, ser frem til en en mere moderne ledelsesstil i agenturet efter italieneren, hvis eftermæle især præges af to sager.

Guido Rasi (midten) peger på en model af det dengang kommende EMA-hovedkvarter. Flytningen af EMA fra London til Amsterdam står tilbage som en af direktørens største bedrifter. | Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix

En epoke slutter, når italieneren Guido Rasi ved ugens og månedens udgang træder af som adm. direktør for EMA, det europæiske lægemiddelagentur, efter 10 år på posten.

Men der er ikke grund til at begræde afgangen, for dels er den naturlig, da Rasi har siddet de maksimalt mulige 10 år, og dels – og måske mere vigtigt – er der behov for at få rusket op i en organisation, der under Guido Rasis ledelse ikke har været videre progressiv, nyskabende og moderne. Nok snarere tværtimod.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier